Hoe belangrijk is zonnebrand nou echt en wat zijn de gevolgen van zonschade?

Hoe belangrijk is zonnebrand nou echt en wat zijn de gevolgen van zonschade?

De zomer komt er weer aan en hoe lekker is het om in de zon te liggen en een sun-kissed kleurtje te krijgen? Maar wist je dat bruin worden van de zon helemaal niet goed voor je is? Het bruin worden van de huid is een afweerreactie van te veel UV stralen en dus helemaal niet goed voor de huid. Vandaar dat ik me altijd heel goed insmeer met SPF 50 en het daarom ook eigenlijk helemaal niet zo erg vindt om geen sun-kissed kleurtje te krijgen.
De zon zal je huid niet alleen maar sneller verouderen, door de zon krijg je ook pigment vlekken, de huid wordt minder veerkrachtig en om niet te vergeten vergroot het de kans op huidkanker. Dit is een proces wat langzaam plaatsvindt. Hierdoor heb je niet altijd door hoe erg de zon je huid heeft beschadigd en zie je dit later als je ouder bent pas echt goed.
Huidcellen die eenmaal zijn beschadigd door de zon kunnen nooit meer herstellen. Daarom is het ook zo belangrijk om je huid goed te beschermen en zoveel mogelijk zien te voorkomen dat je onbeschermd de zon in gaat.
Zonnebrand helpt om je huid tegen UVB-straling te beschermen. Dit komt door de SPF (Sun Protection Factor) wat in zonnebrand zit. Aangeraden wordt om minimaal met SPF 30 te smeren. Het beste is SPF50.

Tot een aantal jaar geleden beschermde een zonnebrandcrème je alleen tegen UV-B straling. We weten nu dat UV-A straling voor veel meer schade zorgt, daarom is het van belang dat je zonnebrandcrème bescherming biedt tegen zowel UV-A als UV-B straling. Als een zonnebrandcrème ook bescherming biedt tegen UV-A straling wordt dit altijd op de verpakking weergegeven met een UV-A logo.

Het nut van zonnebrandcrème en uit de zon blijven wordt helaas door veel mensen nog niet heel serieus genomen. Een interessant feitje is dat 50 tot 80 % van de mensen zonschade oploopt voor zijn 21e. Het is dus superbelangrijk om op tijd te beginnen met je beschermen tegen de zon!

Ben jij opzoek naar een goede zonnebrand en wil jij je goed beschermen om zonschade tegen te gaan? In mijn salon heb ik een super goede zonnebrand met SPF 56 die tegen UV-A en UV-B beschermt! Kom langs in de salon of stuur mij een berichtje en dan stuur ik de zonnebrand naar jou op!

Veel liefs,

Marlein